Jdi na obsah Jdi na menu

FAPŠO SE OBJEVÍ NA STEJNÉM TURNAJI JAKO BORÁROS

1713450400251.jpg

Slovenský bojovník Sebastián Fapšo na RFA 15 v Bratislavě utrpěl tvrdý knokaut v 1. kole od Františka Puraše. Ten ho nejprve poslal kolenem k zemi, aby ho vzápětí dokončil kopem na hlavu. Po takovém tvrdém knokautu si bojovníci obvykle dávají delší pauzu.

To ovšem není případ Fapša, který přijal nabídku na zápas a bude součástí RFA x IAF Warm Up, který proběhne 18. května v Nových Zámcích. Vstupenky jsou dostupné v sítích Predpredaj a Ticketportal.

Nebyla ruka nahoře

Fapšo byl v souboji s dosud neznámým Františkem Purašem výrazným favoritem. Nenápadný Slovák však šokoval celou postojářskou scénu a na rozdíl od šampiona Lutterbacha dokázal Fapša i ukončit před limitem. Zapříčinilo se o to pekelné koleno, díky kterému už později Fapšo sotva stál na nohou.

Nestává se často, že by po takovém knokautu byl bojovník schopen ještě přijít na tiskovou konferenci a smysluplně odpovídat na otázky. Případ Fapša po RFA 15 byl ale výjimkou. „Největší chyba byla, že jsem přepadl bezhlavě do úderu bez ruky nahoře. Formu jsem měl dobrou, cítil jsem se dobře, v hlavě jsem byl vítěz,“ řekl po tvrdém knokautu od Puraše.

Jakým způsobem prohrál, zjistil až bezprostředně po zápase. „Dostal jsem knokaut, co jsem nečekal. Jen ze záznamu jsem viděl, že to bylo koleno a neměl jsem nahoře ruku. To koleno jsem vůbec neviděl, byl jsem v postoji a najednou jsem byl na zemi. Snažil jsem se rychle postavit, ale nohy neposlouchaly. Potom jsem dostal high kick a bylo pá-pá,“ okomentoval duel ze svého pohledu.

Zpět do akce po dvou měsících

Považskobystrický Tank se zotavil z knokautu podstatně rychleji, než se čekalo. Jeho tým si je natolik jistý, že neváhali a přijali nabídku zápasit na akci RFA x IAF Warm Up v Nových Zámcích, na kterém se jako jedna z největších hvězd karty představí Gábor Boráros.

Fapšovým soupeřem bude mladý Filip Roubíček, který je vítězem mistrovství světa v čínském boxu a dvojnásobným mistrem Evropy v kickboxu. Souboj mladých pušek slibuje atraktivní střet pod pravidly Real Fight, která pokaždé přinesou zajímavou postojářskou bitvu v malých rukavicích.

ZDROJ: RFA/Matúš Zeťák